Nyt fra FUA

2018

Digitalt Logos (marts 2018)

Det blev ved Generalforsamlingen 2017 bestemt at Logos nu skulle digitaliseres, hvilket det er blevet med en digital søgedatabase, som kan besøges lige her: https://audiologopaed.dk/

Artiklerne er selvfølgelig gratis for medlemmer af FUA!
Log ind med dit login som du har lavet ved din indmeldelse i FUA inden for det sidste år.

Hvis du ikke er medlem, så gå ind på vores hjemmeside og meld dig ind lige her: https://shop.fua.dk/

Hvis du ikke er medlem af FUA, kan artiklerne købes enkeltvis.

Fælles navn (februar 2018)

Mange af alle tre foreningers medlemmer har forskellige navne på deres forskellige arbejdspladser: Tale-høre-lærer, tale-høre-konsulent, talepædagog og sikkert også mange flere. Der er ikke nødvendigvis den store forskel på vores arbejdsopgaver til trods for de forskellige stillingsbetegnelser.

Derfor er vi blevet enige om I vores tre foreninger, at prøve at tale for brugen af følgende fælles betegnelse for alle os som arbejder og er uddannet indenfor logopædien: Logopæd. Det gælder altså både på kommuner, kommunikationscentre og de mange andre steder vi arbejder.

Det vil hjælpe os alle med at skabe gennemskuelighed for borgere, forældre, professionelle kollegaer med flere.

 

Certificering (februar 2018)

Et af vores medlemmer meget efterspurgte arbejdsområder for FUA har igennem flere år været certificering af audiologopæder. Dette er vi tre foreninger nu gået sammen om. Der venter stadig en lang proces foran os, men allerede nu er nogle af de første skridt taget i den rigtige retning.

Vi har kort rundet emner som udførelse i praksis, uddannelsesniveau og merit. Der er stadig meget at diskutere, og meget arbejde, men vi har store forventninger i vores videre samarbejde.

Tidligere udgivelser af Logos (januar 2018)

Alle vores tidligere udgivelser af Logos – fra november 2007 til september 2016 – ligger nu klar på hjemmesiden.

 

2017

Spørgeskema om baggrundsoplysninger

Vi vil gerne sige tak til de mange af jer som havde tid til at besvare vores spørgeskema her i foråret. Vi nåede op på 174 besvarelser, så tusind tak.

I den forbindelse har vi fået nogle spændende opfordringer ind, som vi selvfølgelig vil arbejde videre med, hvilket I kan læse om her neden for.

den samlede rapport kan I også læse om fordelingen på arbejdsområder, løn og meget mere.