Fælles navn og certificering

Fælles navn

Mange af alle tre foreningers medlemmer har forskellige navne på deres forskellige arbejdspladser: Tale-høre-lærer, tale-høre-konsulent, talepædagog og sikkert også mange flere. Der er ikke nødvendigvis den store forskel på vores arbejdsopgaver til trods for de forskellige stillingsbetegnelser.

Derfor er vi blevet enige om I vores tre foreninger, at prøve at tale for brugen af følgende fælles betegnelse for alle os som arbejder og er uddannet indenfor logopædien: Logopæd. Det gælder altså både på kommuner, kommunikationscentre og de mange andre steder vi arbejder.

Det vil hjælpe os alle med at skabe gennemskuelighed for borgere, forældre, professionelle kollegaer med flere.

 

Certificering

Et af vores medlemmer meget efterspurgte arbejdsområder for FUA har igennem flere år været certificering af audiologopæder. Dette er vi tre foreninger nu gået sammen om. Der venter stadig en lang proces foran os, men allerede nu er nogle af de første skridt taget i den rigtige retning.

Vi har kort rundet emner som udførelse i praksis, uddannelsesniveau og merit. Der er stadig meget at diskutere, og meget arbejde, men vi har store forventninger i vores videre samarbejde.